AssurPharma

AssurPharma?

AssurPharma is de naam van het samenwerkingsproject tussen de Belgische apothekers en verzekeraars. Dankzij die samenwerking kan je, wanneer je jouw geneesmiddelen terugbetaald krijgt door een hospitalisatieverzekering of een verzekering voor ambulante zorgen, jouw BVAC-attesten automatisch en digitaal laten verzenden naar de verzekeraar vanuit de apotheek. Hierdoor valt een heleboel administratie weg, waardoor je de attesten niet meer per post moet opsturen.

AG Insurance, DKV en Ethias zijn hiermee gestart op 1 december 2015. In de loop van 2016 zullen Allianz, Belfius Insurance en KBC volgen, vanaf 2017 AXA en Justitia. Je verzekeraar zal je op de hoogte brengen vanaf wanneer je gebruik kan maken van deze nieuwe dienst.

Deze dienst gebeurt aan de hand van een barcode die je krijgt van je verzekeraar. Breng deze steeds mee naar de apotheek. We kunnen de attesten enkel digitaal doorsturen wanneer je de barcode aanbiedt.

Voor de BVAC-attesten die je nodig hebt in het kader van een extra terugbetaling door het ziekenfonds (bv. bij vaccins) of voor andere verzekeringen (bv. bij een arbeidsongeval), geldt deze nieuwe regeling niet.

Bron: www.assurpharma.be

Back to top